PART TIME

     Sebulan aku cuti xde ape yang patut aku buat kt Manjung..bosan..bosan..bosan..tetapi nasib la ade pakcik aku..aku kadang2 tolong die la sket2 pasang dan cabut pelamin..pakcik aku ade bukak butik yang bernama SAIFUL DESIGNER..kre boleh tahan la kerja die..nnt senang la ble aku nak kawin..dh ade tempat..hahahaha..sempat berangan lagi..

     Ade satu mase tu..pakcik aku bengang dengan photographer tersebut sebab dh berjanji 2 bulan sebelum tu nk tangkap gambar wedding..last2 die cancel..memang hangin la pakcik aku..pakcik aku pun buntu die panggil aku suruh tangkap gambar..aku pun cube la..ni la kali kedua aku cube tangkap gambar wedding..aku ingat tempat nak tangkap gambar dekat..tuu diaaaa..Taiping nun...jauh...aku pun pergi la rumah pengantin..nasib pagi tu pengantin tu singgah kedai pakcik aku..boleh la gerak sekali pergi rumah pengantin..

     Pakcik aku pun bagi la pinjam kereta AVANZA die..aku pun drive la sampai ke Taiping..lastly,sampai jugak..aku pun tangkap la gambar pengantin...dengan pantas aku siapkan gambar tersebut dan bagi pada pengantin..mereka pun kate "Puas hati la dengan gambar ni"...hahahaha...dengan bangganya aku terima pujian tersebut..tapi sayang sekali aku xde gambar dorang kat laptop aku sebab aku dah delete...

     Tu job yang pertama aku terima dari pakcik aku...ade plak job kedua...aku ingat orang kawin je pakcik aku amik...rupenya majlis kekah pun amik jugak..aku pun tibai la...happening jugak la majlis tu..dapat la duit lebih..t pun abes belanja mak da sedara mara makan KFC dan tengok wayang..haha..abes duit kesitu jew..

     Job ketiga plak aku tangkap gambar kakak aku..hehe..kakak ke???maksud aku kakak angkat..aku ade lagi gambar kakak angkat aku kawin..meh aku tunjuk kan..

Erin (11)

Erin (12)

Erin (39)

Erin (41)

Erin (20)

     ni je gambar die..yang lain on the way nk buat..maksud aku edit la..maklumla..aku tangkap bukan nyer selalu jadi..edit pun xberapa nak kemas..so aku buat mane yang termampu je la..so ni je job yang aku dapat..insyaallah bulan 1 ni ade lagi..aku perlukan pertolongan sesape yang nak bantu la..ala nnt aku blaja la korang teh tarik ngan roti canai pesanjung..hahaha

6 comments:

suffian.othman said...

wow.. cantik color wey... zal.. hang print then gune album pa?

suffian.othman said...

wow..color naik..cantik dowh...
gila la..
bila nk ajaq aq nie..hee

Rosli Arof / Foto Republic said...

aku nak, aku nak...dah angkat tgn ni, nmpk tak?

RizaL said...

haha...
album cari kt kedai gambar la..
2 pun nk kene ajar kew..

Omaw Rozduan said...

love it!!

RizaL said...

thks omaw...
huhu