LAHIRNYER SEORANG BINTANG..


Pada cuti semester yang lepas..aku telah bekerja di satu syarikat yang bernama KAMDAR..bese le..tu je keje yang aku dapat..sume keje nak full time..aku cume mampu keje part time je..maka dengan rasminyer aku diterima bekerja di syarikat tersebut..lebih kurang sebulan aku kerja di sana tibe2 aku dapat tawaran untuk menyanyi dengan manager aku pada malam Annual Dinner dengan Kak Ayu slalu orang panggil la..dengan suare aku x sedap nyer..walaupun suare aku ade la sket2 macam Adam dan rupe lak macam Awal Ashaari..tu memang xde hal la..hahahaha..aku pun terima la tawaran untuk nyanyi..aku pun praktise la nyanyi..sudah sebulan lebih training maka tibelah saat yang dinanti-nantikan..kitorang menyanyi di sebuah hotel di Penang yang bernama BERJAYA GEORGETOWN HOTEL..setelah tibe di sana aku pun bersiap la tukar pakaian..lepas je salin aku tengok...tuu diaaa...ramai gler yang datang..

tuu diaaa..ramai x tau brape orang..memang fulll tank la kat hotel ni..emm dengan itu bermula la upacara majlis..


abes je semua buat show..maka tunggu la saat yang dinanti-nantikan..kitorang begitu gembira kerana kami telah memenangi pertandingan menari..hadiah nyer cukup lumayan iaitu RM1000..haha..pasni blanje makan la..bukan senang nak jadi juara..aku tengok korang manari pun keras je..maksud aku time praktice la..tapi time tournament gempak gler korang menari..haha..



tidak disangke-sangke boleh menang..kalo dah menang tu jangan lak lupe diri ek..seribu tuuhh...macam2 leh jadi..ingat orang blakang gak..hehe..ni la hasil setelah sebulan lebih training akhirnyer berkat tuhan nak bagi korang menang tercapai jugak..dengan itu tamat la cerita aku manjadi seorang bintang untuk sementara waktu..walaupun x de ape2 hasil tetapi bagi aku sangat berbaloi la..kate trademark "memang berbaloi"..haha..tapi aku bukan balik tangan kosong..dapat gak lucky draw tau..ingat senang ke nak dapat lucky draw..haha..

HARI KEDUA DI MANJUNG

Pabila aku terjaga dari tido aku sedar2 dah pukul 3..fuuuuhhh...agak lame jugak la aku tido..x dah lame aku tidak tido selama begini..yelakan dah seminggu x tido dengan lena..akhirnyer berjaya aku mengatasi tido dengan lena..lepas tu aku rehat la sekejap dan merayau..tepat pukul 5 aku dengan Cepuk pergi Bazaar Ramadhan..

lepas je abes beli makanan..kitorang pun balik la..emm abes je berbuka cadangnyer aku nak le turun malam MERDEKA..aku pun xde membe nak grak skali dan memandangkan takde ape2 yang menarik aku pun x jadi la pergi..aku juz pergi karok dengan pakcik aku je..aku pun nyanyi la puas2..

KEESOKAN HARINYER......

bangun je dari tido aku pun bersiap la untuk balik ke Ipoh..siap2 aku keluar kejap jumpe membe..merayap jap teman membe beli barang dan pulang kerumah untuk bersiap kali kedua(mksd aku mndi le)..maka grak la kitorang ke Ipoh..semasa perjalanan nak ke Ipoh moto membe plak buat hal..minyak hitam melimpah keluar..aku pun x paham la..



kejadian ini berlaku di Bota,Titi Gantung..abes duk godek2 last2 x boleh gak..kami pun tawakal jela..redah bawak jugak moto ni sampai ipoh..alhamdulillah selamat perjalanan kitorang..akhirnyer sampai jugak ke Ipoh tanpa ade ape halangan dan rintangan..

SEHARIAN DI MANJUNG

Sudah masuk seminggu puase..duit MARA pun x masuk lagi..dah la tengah kering ni..emm tibe2 aku terima panggilan daripada mak aku..mak aku berkata"Zawal,ko ble nak balik..xnk berbuke kt sini ke!!"...aku pula membalas"Jadi,dah lame x balik ni..jangan lupe masak pajeri esk.."..hehe..feveret aku tuhhh..dan dengan keesokan harinyer aku pun pulang la ke rumah..setelah sampai rumah aku terasa penat sangat..cadang dh sampai nak tido terus..tetapi x jadi sebab teringat nak bayar duit moto..x bayar kang nek lak bunge die..time tu kebetulan plak duit MARA masuk..selepas aku bayar duit moto aku pun pulang la kerumah..tido kejap..semasa aku tido bleh lak terbayangkan ayam perchik..peerrgghhh...aku pun x tahan..siap2 terus pegi Bazaar Ramadhan..kempunan penyer pasal aku pun beli la ayam perchik..


fuuhhhhh..tengok pun leleh..dah lame hati ni inginkan ayam perchik..memandangkan ade duit lebih aku pun beli la..akhirnyer berjaya gak aku beli tanpa ade ape2 halangan..haha..bukan ni je aku beli..banyak lagi aku beli..habis satu bazaar aku ronda..ade gak la aku jumpe membe2 lame kat sane..



lpas je abes beli barang makan aku pun balik la tunggu sehingga bukak pose..bile je bukak pose mak aku masak pajeri..ppeeerrrrggghhhh...hingga menjilat jari..x boleh tahan aku macam nie..haha..maka dengan itu habis la aku makan..aku pun rehat la kejap..x sampai beberape minit si Cepuk lak datang umah..katenyer nak ajak g terawih..muke die nk g terawih..haha..last2 tempat lain kitorang g..agak bosan jugak la kami lepak..duk sembang2 yang si Dayat kate die nak g tengok wayang ngan Kak Ayu..aku pun kate la nak join skali..die pun kate no hal..aku pun contact la Kak Ayu suruh tempah tiket..aku ingat cerita best..rupenyer best gler..kalah filem box office Hollywood..ni la cerita nyer..

KANTHASAMY

hahaha..cerita ni la aku abeskan 3 jam bersama membe..boleh tahan la..aku pun bukan nyer paham sangat tengok cerita tamil ni..dengan senikata x de..kami pun buat2 paham sudah..haha..tapi best gak la cerita die..lepas je abes aku pun balik la rumah..mengantok gler..dari pukul 1 pagi sampai 4 pagi baru abes..sampai2 je bersahur terus tido..

PROJEK MERAPU..

Pada pagi yg indah..aku telah terponteng klas kerana tidak sedarkan diri..bese la..sahur makan nasi lemak..memang ngantok la..sedar-sedar dh kul 12.30..dua klas aku skip..memang iye la..dapat surat sampai umah tau la ape mak aku bising nanti..huhu..nk buat macam mane lagi..aku pun tawakal la..selama beberapa jam tibe la kehadiran Epoi dan Pian..ade aje rancangan dorang nak buat..aku tnye dorang nak buat ape ngan kain hijau..dorang kate nk buat effect..aku pun heran..dh buang tebiat nak mampos ke buat kat umah nie..dorang pun lekat la kain hijau kat ruang tamu..last2 aku gak kene jadi model..nak buat macam mane, buat jela..ni la hasil KAMEHAMEHA..hahaha..kalo korang tengok x kering gusi..segan gler..


video
t.m.o dragonball evolution

hahaha...amacam..gempak x...ni baru sket..time ni pun kami testing jew..aku dah nk tergelak tengok video ni..hampeh gler..tapi aku bangga la dapat buat macam nie..x terase dapat lakonkan diri dalam bidang seni..video ni baru dalam studio..ni aku nak tunjuk kat korang video aku berlakon kat PARIS..haha..dapat sponsor pergi sane..ape2 pun tontonlah...hahahahahaha

video
at PARIS



BERSAHUR DENGAN BUDAK-BUDAK 27C















Sudah masuknyer bulan Ramadhan pada 22 Ogos 2009..pejam celik pejam celik dah pose..kejap je rasenyer..
emm gambar kat sebelah ni kitorang tengah bersahur di Naina, Ampang bukan kt Cherry..ade banyak cawangan Naina kt ipoh ni..hehe..sume muke stim jew..bese la orang baru bangun tido..penat gak kejut dorang bangun sahur..susah btol nak bangun..ble dh bangun macam ni la rupe dorang..hehe..emm lpas je dorang bangun, grak la ktorang ke Naina..yang Omaw lak rajin tangkap gambar kitorang semasa kitorang dalam perjalanan ke Naina..kitorang jalan
kaki je..malas nak naik moto..lecehhh..nak panas enjin lagi..lame nak kene tunggu..susah sangat jalan kaki je..sampai je Naina kitorang pun order la makan..aku makan simple je..nasi lemak dengan teh tarik..tu jela yang aku mampu order..duit pun kering skang ni..jadi la juz bagi kenyang perut ni..kang x makan lapa lak time pose nanti..sampai je makanan kitorang pun sebat la..makan punyer makan..kami telan..minum air satu gelas sampai abes..lepak jap tengok bola..and then balik la kitorang..macam tu la cte nyer..xde ape2 yang menarik pun..hehehehe..












KAMPUNG HALAMAN


ni le rumah aku..xdela lawa mane pun..

ni la bini aku..xde sape leh gantikan tempat die


ni jela yg aku dapat tunjuk..kalo nk tengok lebih terperinci raye ni datang le rumah yek..hehehe...
yelakan, rumah aku ape yg ade...dah la buruk..ape la sangat kalo nak dibandingkan dengan umah korang(tacing la plak)...hahaha...ni la rumah aku dari umur aku 8 tahun...sebelum ni aku ngan family aku tinggal di tempat di mana mat NAVY tinggal...kalo org sane panggil dalam BASE la senang cite..kalo korang nk pegi teluk batik korang cbe pandang belah kanan..ade x nampak blok A18..hehe..tu la rumah aku dulu sebelum bapak aku berhenti NAVY..lepas je berhenti,kitorang pun terus pindah ke Taman Samudera Baru..dan tinggal la sampai sekarang..kalo nak tengok rumah aku ade gambar yg tertera di atas...kalo x nampak maka pendek umur la die..maka dengan secara rasminyer tamat la cte aku...emm kalo ade sape2 yg berkenan ngan aku ke, datang la umah k..kalo boleh datang jangan la biar tangan kosong..hahaha...

KENANGAN OH KENANGAN!!

Ntah kenape tetibe je aku teringat balik mase silam aku pada first pose ni..aku tadi godek la laptop aku dan terperasan la gambar2 kitorang mase aku keje dulu before masuk kolej..ni la gambar waktu aku mude2 n my fwen..poyo gler aku time tu..huhu



amacam..ensem x aku dulu..haha..ni baru sikit...ade lagi banyak gambar yg aku nk tunjuk..ni time kitorang ke Lumut sebab hari last member keje..emm gambar seterusnye akan aku tunjukkan time aku keje dan round the Manjung..hehe


setakat ini je gambar yg boleh aku tunjukkan..hehe..kadang2 tu rase sdih pun ade kn..bese la kalo dah satu kepala memang perangai gler2 la..akhirnyer kitorang terpakse berpisah disebabkan ingin teruskan pelajaran..inilah kenangan paling manis bagi aku dengan membe2..x pnah seumur hidup aku dapat rase macam ni..harap korang x lupe aku..luv u all...

video


KETIBAAN BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK

Kini tibalah bulan Ramadhan iaitu bulan kite berpuase selama 30 hari keeseokannyer iaitu 22 Ogos 2009..aku kecewa x dapat berbuka bersama keluarga yg tersayang kerana disebabkan aku kering kontang..duit pun xde nak balik..jadi terpakse la aku berbuka ape yang aku mampu aku makan..susah sangat makan roti ngan air kosong sudah..time bulan pose la aku kene berjimat..tujuan aku post blog ni aku ingin mintak maap la kepada korang yg telah ape yg aku lakukan kepada korang..bulan pose la kite kne berbaik..dan kepada mak ayah kerana x dapat join first berbuke kt umah..so harap paham la..sampai sini saje ucapan aku dan GUDLUCK dan pose tu biarlah penuh k..huhu..ASSALAMUALAIKUM

SEHARIAN OUTING..PENAT GILER

TOPIK 1

Assalamualaikum warahmatullahiwabarokatu kepada pembaca2 blog dan rakan2 sekalian..peerrgghhh..memang siot la hari Ahad ari tu..penat tidak terhingga la katakan..Firstly,aku dan Ed pergi outing untuk tolong member siapkan projek Digital Photomedia(DPM) die..kitorang prepare la ape barang yg ade dan mulakan snap gambar..kali ni tajuk yg dorang ialah RETRO..RETRO???macam susah je..kami dh la time tu xde model..jadi si Wani la yg jadi model untuk projek tersebut..aku pun menceburilah diri aku untuk snap gambar yg bertopikkan RETRO..ni la gambar yg belum aku edit..


ala2 comei nyer budak nie



ni gambar yg aku tangkap..ni belum edit lagi..kalo korang nk tengok hasil aku edit..TUNGGUUU..haha..lpas abes je tangkap gambar si model ni yg bernama Wani jadi kami pun tangkap la gambar beramai-ramai..mane la tau boleh jadi kenangan ke...maka tangkap la gambar tersebut..



jadi tamat sesi photoshoot yang pertama..selesai je semua kerja2 bergambar ni,kami pun terasa lapar..tunggu ape lagi kami pun serbu la ke kedai mamak..makan punyer makan kami makan..sampai la kenyang..abes je makan Ed pun hantar la Wani dan Naha ke rumah dorang..
maka sampai la umah dorang..kini masuk la topik kedua..



TOPIK 2

Aku dengan keletihan nyer Ed telah membuat 1 perjanjian dengan seseorang perempuan..lepas tu Ed ajak aku berjumpa dengan dorang..aku dengan xknal nyer segan la nk berjumpe..Ed pun pakse gak aku pergi,jd aku pun x sampai hati aku pun turut serta dengan Ed..sampai je kami dekat Jaya Jusco(JJ) kitorang cari la perempuan tersebut..Ed ade kate kat aku yg perempuan yg nak jumpe tu gemuk..kebetulan lak ari tu kami ade tgk cerita SETEM..best siottt cte tu..kalo korang nk tau kisah die tengok la cte SETEM..sambung balik cerita tadi..emm ktorang pun cari la perempuan kat kedai yg bernama VINCCI..apabila kitorang nampak kedai tersebut kitorang bergegas ke sana..sampai2 je tengok ramai perempuan..perrgghhh..macam2 jenis ade..aku ngan Ed dah buntu mane 1 dorang ni..Ed pun contact la Qela(perempuan yg Ed nk jmpe)..selama beberapa minit kitorang tunggu maka tiba la kehadiran dorang..


Yana&Qeela

tibe la dorang..aku time tu dah segan ngan dorang..aku x pnah knal dorang selame ni..kalo Ed tu len la sebab die knal Qeela dari blog..aku dah x tau nak buat ape sebab si Ed ni kemain rancak sembang ngan Qeela..aku lak sembang ngan Yana..sembang punyer sembang kitorang lepak la kat FOOD COURT..tibe je kat sane kami sembang la..rupe-rupenyer dorang ni dari UiTM Seri Iskandar..xde la jauh sangat dari Ipoh ke sane..coz dorang ni len2..Yana Office Management dan Qeela lak Art&Design..memang gempak la coz dorang..patutla Qeela minat sangat pasal camera..
jadi aku ade la tangkap sket gambar die kat FOOD COURT..


lame jugak la kami lepak situ..agak bosan jugak la kami time tu..jd kami pun bawak la dorang jalan2 1 Ipoh..merata kitorang pergi untuk tangkap gambar..



tangkap punyer tangkap mase ni begitu mencemburui kitorang la..sudah tibe pukul 6.30 kitorang pun antar la dorang ke MEDAN KIDD..sampai je sane tiket bas dorang nk balik dah abes..hampeh btul...dorang dah susah hati nak balik naik ape..kami pun x sampai hati la tengok dorang jadi kami pun setuju la antar dorang ke Seri Iskandar..ala bukan nyer jauh pun..bile lagi nak buat kerja giler..haha..sebelum pergi ke Seri Iskandar kami lepak la dulu kat Medan Gopeng dan makan..kami pun sebat la ape yg patut sebab dorang yg blanja makan..hehe..lepas je abes makan kitorang pun gerak la ke destinasi yg ingin kami tuju..maka sampai la ke UiTM Seri Iskandar..di sini la ending kitorang..seharian kami outing,tp bagi kami memang berbaloi la macam ni..xdela asyik lepak rumah je..so pulang la kami ke Ipoh semula..GUDBYE