SEHARIAN OUTING..PENAT GILER

TOPIK 1

Assalamualaikum warahmatullahiwabarokatu kepada pembaca2 blog dan rakan2 sekalian..peerrgghhh..memang siot la hari Ahad ari tu..penat tidak terhingga la katakan..Firstly,aku dan Ed pergi outing untuk tolong member siapkan projek Digital Photomedia(DPM) die..kitorang prepare la ape barang yg ade dan mulakan snap gambar..kali ni tajuk yg dorang ialah RETRO..RETRO???macam susah je..kami dh la time tu xde model..jadi si Wani la yg jadi model untuk projek tersebut..aku pun menceburilah diri aku untuk snap gambar yg bertopikkan RETRO..ni la gambar yg belum aku edit..


ala2 comei nyer budak nie



ni gambar yg aku tangkap..ni belum edit lagi..kalo korang nk tengok hasil aku edit..TUNGGUUU..haha..lpas abes je tangkap gambar si model ni yg bernama Wani jadi kami pun tangkap la gambar beramai-ramai..mane la tau boleh jadi kenangan ke...maka tangkap la gambar tersebut..



jadi tamat sesi photoshoot yang pertama..selesai je semua kerja2 bergambar ni,kami pun terasa lapar..tunggu ape lagi kami pun serbu la ke kedai mamak..makan punyer makan kami makan..sampai la kenyang..abes je makan Ed pun hantar la Wani dan Naha ke rumah dorang..
maka sampai la umah dorang..kini masuk la topik kedua..



TOPIK 2

Aku dengan keletihan nyer Ed telah membuat 1 perjanjian dengan seseorang perempuan..lepas tu Ed ajak aku berjumpa dengan dorang..aku dengan xknal nyer segan la nk berjumpe..Ed pun pakse gak aku pergi,jd aku pun x sampai hati aku pun turut serta dengan Ed..sampai je kami dekat Jaya Jusco(JJ) kitorang cari la perempuan tersebut..Ed ade kate kat aku yg perempuan yg nak jumpe tu gemuk..kebetulan lak ari tu kami ade tgk cerita SETEM..best siottt cte tu..kalo korang nk tau kisah die tengok la cte SETEM..sambung balik cerita tadi..emm ktorang pun cari la perempuan kat kedai yg bernama VINCCI..apabila kitorang nampak kedai tersebut kitorang bergegas ke sana..sampai2 je tengok ramai perempuan..perrgghhh..macam2 jenis ade..aku ngan Ed dah buntu mane 1 dorang ni..Ed pun contact la Qela(perempuan yg Ed nk jmpe)..selama beberapa minit kitorang tunggu maka tiba la kehadiran dorang..


Yana&Qeela

tibe la dorang..aku time tu dah segan ngan dorang..aku x pnah knal dorang selame ni..kalo Ed tu len la sebab die knal Qeela dari blog..aku dah x tau nak buat ape sebab si Ed ni kemain rancak sembang ngan Qeela..aku lak sembang ngan Yana..sembang punyer sembang kitorang lepak la kat FOOD COURT..tibe je kat sane kami sembang la..rupe-rupenyer dorang ni dari UiTM Seri Iskandar..xde la jauh sangat dari Ipoh ke sane..coz dorang ni len2..Yana Office Management dan Qeela lak Art&Design..memang gempak la coz dorang..patutla Qeela minat sangat pasal camera..
jadi aku ade la tangkap sket gambar die kat FOOD COURT..


lame jugak la kami lepak situ..agak bosan jugak la kami time tu..jd kami pun bawak la dorang jalan2 1 Ipoh..merata kitorang pergi untuk tangkap gambar..



tangkap punyer tangkap mase ni begitu mencemburui kitorang la..sudah tibe pukul 6.30 kitorang pun antar la dorang ke MEDAN KIDD..sampai je sane tiket bas dorang nk balik dah abes..hampeh btul...dorang dah susah hati nak balik naik ape..kami pun x sampai hati la tengok dorang jadi kami pun setuju la antar dorang ke Seri Iskandar..ala bukan nyer jauh pun..bile lagi nak buat kerja giler..haha..sebelum pergi ke Seri Iskandar kami lepak la dulu kat Medan Gopeng dan makan..kami pun sebat la ape yg patut sebab dorang yg blanja makan..hehe..lepas je abes makan kitorang pun gerak la ke destinasi yg ingin kami tuju..maka sampai la ke UiTM Seri Iskandar..di sini la ending kitorang..seharian kami outing,tp bagi kami memang berbaloi la macam ni..xdela asyik lepak rumah je..so pulang la kami ke Ipoh semula..GUDBYE

6 comments:

eD love photographY said...

hahaha...sumpah penat macam haram..kaki aku macam nak patah..thx rizal

Rosli said...

woi wak, bagi aku url blog yana dgn qeela...hehe, nak kenal gak.

Hidayat said...

Weh.. Aku tlg Promote ko...
Jadi Dpt 1 Tawaran Phothographer Kat Kenduri kawin... Compom Meriah... Datin2 Gitu...
Ha3... Serius Nih...
Saiful Disigner Pon ader Terlibat....
Die Wat Pelamin... HE3...
Tarikh Die 18.10.2009...

Huhu..~~ aku dpt job Basuh Pinggan..
Siut jew... Tapi ko Terima X tawaran nih...
Pengantin gurlz Yg suruh aku jemput ko...
Aku tlg up ko la kire nih...

Ape2 hal Emel jew Kat
YM / Myspace / Blogger / My phone No

aqeela affandi said...

hahah .
rizal thnks la .
kelaka taw qeela bace entry ni .
ehhe .
btw ,
nice knowing korg aww .
perempuan gemuk ?
ahha .
lawak gillaaa taw .

RizaL said...

it ok..
ade mase kte lpak skli..hehe

munchy's said...

gmbr ko pon bnyk yg over,mcm si Ed jgk..
kbnyakan gmbr da sharp,elok...
keep it up bro,aku pon tgh blaja gak,sama2 kita blaja...