BER-BUANG MASE DI CAMERON HIGHLANDS

     Hari ini hari Selasa iaitu bertarikh 5 Januari 2010..2 hari je lagi nak register kolej..aku pun balik Ipoh awal..kebetulan aku bosan gler duk umah xde buat ape..aku pun bercadang la dekat Ed ngan Kimi sebab dorang je ade kt rumah..yang lain x balik lagi..aku pun bgtau dorang "Wei, jom g Cameron esk"..Ed ngan Kimi berkata "Jom, aku no hal je!!!"..pe lagi..esk jugak kitorang bertolak pergi  Cameron Highland..duk cadang2 ingat kan dorang tau jalan ke sana..rupa2nyer sorang pun xtau..hampeh..aku pun tanye la sape2 tau jalan ke sana..kebetulan aku berYM dengan Shadia..aku pun berkata pada die "Awk tau x jln Cameron??"..die pun membalas.."Tau2."..hahaha..kami pun berborak la pasal hala tuju ke Cameron tersebut..akhirnyer tau la jalannyer..esk dengan senang hati bangun pukul 7 pagi..bersiap semua dan bertolak pada pukul 8 pagi..aku la yang drive..Ed ngan Kimi pulak shot gambar semasa perjalanan..

     Aku drive punyer drive tibe2 hati aku berdebar..haha..(mcm haram ayat)..dh la first time drive naik atas bukit..aku pun cube la..takut2 berani ni..haha..elok je dalam perjalanan si Kimi plak buat perangai..nak terkencing..nasib ade perhentian kat sane..aku pun berhenti la..aku tunggu la..setengah jam jugak la aku tunggu dorang..settle gak..aku pun teruskan perjalanan..
     Lastly sampai jugak Cameron Highland..tempat die boleh la tahan..first skali kitorang tuju ke ladang strawberry..banyak gler strawberry..xtau kat mane kitorang nak berhenti..aku pun drive la sampai ke puncak..tempat yang bernama Tanah Rata..time tu kitorang pusing2 cari ladang teh..dah naik tension kitorang x jumpe2 ladang teh..last2 kitorang pergi dulu ladang strawberry..ronda2 la kat sane..lawa jugak tempat die..tapi tu la x boleh nak petik..setengah kilo je rm20..giler la..kitorang pergi Cameron bermodalkan rm30 je..haha..xjadi la masuk ladang strawberry..lepas tu lepak la kedai makan..makan..makan..tanyer la akak(persoalannyer akk kew..huhu)..kami tanyer die bagitau jalan..rupe2nyer jalan nak pergi ladang teh tu kecik je..kitorang pun jumpe la jalan tu..akhirnyer sampai jugak..
     Lawa kot tempat tu..kalo ade model memang sedap la tangkap gambar..memandangkan xde model kami la yang jadi model..haha..menggelabah giler...meh aku tunjukkan gambar kitorang time kat ladang strawberry ngan ladang teh...

Rizal (92)
 
Ed (71)

Rizal (120)

Rizal (10)

Ed (139)

     Hahaha..ni je gambar yang aku mampu bagi korang tengok..kalo korang nak tengok lagi pergi kat blog Ed..http://www.edbudakkechik.blogspot.com..haha..Kimi plak http://azkhieme.blogspot.com...

     Sebagai penutup tirai aku pun lapa giler..aku pun makan dulu la..aku pun xtau nak cerita macam mane lagi..kalo aku taip banyak pun bukan korang nak bace..haha..

2 comments:

Rosli Arof / Foto Republic said...

apa ni? pegi tak pelawa pung....

RizaL said...

haha..
mcm mne nk pelawa..
jauh kot...
kalo ikut ipoh dkat le..
hehehe