First Time G KEDAH!!

     Niat dihati ni memang la teringin sangat nak g Kedah..tapi nak buat macam mane xde orang nak pelawa..haha..ade satu mase tu Ed ajak aku turun Kedah..aku terpikir sementara.."emm ok gak..cuti raye cina xde watpe baik aku g umah Ed kat Kedah"..aku pun on la..aku gerak ke Kedah pada hari Ahad sebab hari Jumaat ngan Sabtu aku ade kerja kat Manjung..lepas je balik dari Manjung keesokannyer aku beli la tiket ke Kedah..

     Cari punyer cari tiket dapat..nasib ade lagi tiket..takut gak xde tiket..mengidam aku nak g Kedah..lepas je aku beli tiket aku contact la Ed.."Wei Ed,aku nyer tiket kul 9 malam"..Ed pun balas "Bapak lewat..huhu..turun mane?".."Jitra la.."..aku membalasnyer..SMS nyer SMS ok set Ed tunggu kt Jitra amik aku..

     Aku pun bersiap la ape yang patut..aku pun suruh la Kimi anta aku kat Medan Gopeng..lepas tu naik la bas..aku pun duduk la melangut sorang2 kat dalam bas tu..ade awek duk kat sebelah..cadang nak tegur..die pun asyik mesej je..aku rase die mesej ngan balak die kot..aku pun malas nak kaco..kang timbul persengketaan plak..hahaha..

     Selama 4 jam aku dalam bas finally sampai la aku kat Jitra..aku contact Ed aku pun pergi la kat die..lepas je sampai aku lapa giler kot..4 jam aku tahan kelaparan yang amat perit tidak terhingga..Ed pun ajak la lepak g makan Char Kuey Tiow..aku pun berselera makan..lepas tu balik umah Ed terus tido..

     Esok nyer  pulak aku ngan Ed kuar la g Jitra..Ed kate nak buat projek MPM die..sampai je kedai makan kat Nasmir kat Jitra jumpe la Anis ngan Rynn..ingat kan dorang nk bincang pasal nak buat projek..last2 pergi berjalan..hahaha..Ed bawak la berjalan kat Tasik Jitra..Tasik tu nampak lawa la..kalo nak dating2 memang sesuai la..time tu aku bawak kamera aku tangkap la gambar sebagai kenangan aku datang Kedah..hahaha..bile lagi..sekali seumur hidup..huhu

DSC_0034
DSC_0046

DSC_0072

DSC_0057

DSC_0070




DSC_0066 

DSC_0090

 DSC_0126

DSC_0132

     Ni time kitorang kat Tasik..lame jugak la kitorang lepak kat situ..last skali kitorang balik..Ed plak bawak aku g Alor Star..ronda sekitar Alor Star..Ed ade bawak aku satu tempat tu..macam gerbang malam gak la..jual baju,spek mata..banyak la..aku tengok barang2 boleh tahan la..aku cadang nak beli baju..pikir2 balik nanti dulu la..abes kitorang ronda kat situ perut pun mula lapa..kitorang pun g la makan..lepas makan balik Kuala Nerang balik dimana Ed menetap di situ..hehehe

18 comments:

nabil said...

ak org kedah..

RizaL said...

yeke..xnmpk pun..hehe

mie said...

welcome to kedah!!!!
hahhaaaa

isha said...

gambar lawa bai

RizaL said...

mie: welcome..nnt nk g kedah ajak mie leh..hehe

isha: ala gmbr tgkp bese2 je..hehe

cik selamah kundang said...

nikonian?apa model?

RizaL said...

murah je..pki D60..awk pki model pe??

Mr.Chenta said...

wah !!!!!
mana dapat bubble
haha

pe la port dickson ni
benda2 mcm ni susah dapat T_T

RizaL said...

ala..mne2 ade jual la..bkn mahal pun..hahaha

Emora Valeria said...

eh patutlah kenal.Ed rupenye.
foto buih cun!

suffian.othman said...

nice story

RizaL said...

emora: ed je la knal..sy xkn xknal..hehe

eD's photography said...

hye...hohoho...nama sy ED...hehehehe....sy berlakon jugak dalam citer nie..ahahaha...best2..:P

RizaL said...

yela 2 ed..hahaha

yusofdaughter said...

dah tuka url baru
atas sbb tertentu;
www.awansana.blogspot.com

RizaL said...

nyatakan apekah sbbnyer..nk tau gk..

yaya. said...

kedah oh kedah.
:D

RizaL said...

sokong perak..haha