Kerja Gila Pergi PENANG

     Kolej aku aritu cuti seminggu..dalam mase cuti tu aku giler la bosan yaamat..xtau nak buat ape..time tu plak duit MARA pun x masuk lagi..tension..tension..tapi bila tibe time duit MARA dah masuk..tu diaaaa..excited siot..macam orang x pernah dapat MARA..hahahaha..aku pun bawak la keluar duit tu pergi la makan dengan member2..

     Tiba la plak ari Sabtu..Ed plan ajak g Penang..aku pun no hal je,time tu duit MARA pun dh masuk..Ed pun ajak la Gah skali..so,gerak la kami ke Penang..sampai je Penang kitorang jalan2 la..first port kitorang g kat Queensbay..lepak dekat sana makan jap..emm leh tahan la tempat die..besar jugak la..lepas je makan kitorang lepak la kat Queensbay Mall..berjalan la kitorang kat sane..

     Pusing punyer pusing x tau g mane last2 tengok wayang..sebenarnyer memang xde plan pun nak tengok wayang..dah alang2 tengok terus la..aku kalo x nak tengok cerita omputih..Ed plak nak tengok cerita Niyang Rapik..emmm aku pun mengalah la..tengok la cerita Niyang Rapik..bile dah tengok masing2 tutup mata..haha..baru tau macam mane cerita die..haha

     Dah lame kitorang lepak kat situ so kitorang gerak la plak kat Padang Kota..sebab kat sane kebetulan kami datang ade plak HotFM Big Jam kat Padang Kota..kami pun gerak ke sane..sampai sesat la sbb xtau jalan..last2 sampai jugak..ble dah sampai lagi 1 masalah plak..nak cari parking macam haram sikit..x jumpe2..punyer lame kitorang cari parking nasib ade kosong..kene la bayar Rm2..jadi la..lenggoh lutut bawak kerata time jam..

     Sampai je sana aku ade la tangkap sikit gambar..jadi la kenangan aku g Penang..

DSC_0044

DSC_0040
DSC_0049

DSC_0051
DSC_0077


DSC_0078


DSC_0080


DSC_0087


DSC_0095


     Ni je gambar aku aku upload..nak ikutkan banyak gambar aku nk tayang kan..tapi kang timbul kontroversi..hahaha..so ni jela gambar yang leh aku bubuh..lagipun gambar ni je yang elok..

     Lepas je settle jalan kat Padang Kota lepak makan pasembor..duk sedap makan kene Rm15..hahaha..boleh tahan la harga die..nak buat macam mane..bukan slalu g Penang..rasenyer tu je la last aku makan..huahuahua..

     Perut pun dah kenyang..badan pun dah letih so kitorang pun beransur pulang ke Perak..dalam perjalanan balik aku tido sepanjang jalan..Ed yang drive..haha..padan muke die..hehe..sampai je Perak hantar Gah ke UiTM lepas tu nak balik Ipoh aku plak yang kene drive..Ed pulak yang tido..tukar turn..so sampai sini la cerita aku..ASSALAMUALAIKUM.

3 comments:

yaya. said...

hey si mengada-ngada :D

Fathimah Nur said...

cantik2 :)

rindu nk g hot fm big jam lg..hehehe

RizaL said...

yaya: hahaha..thkz komen..

timah: jom g lg kalo ade buat kt ipoh..hehe