FIRST TIME TANGKAP GAMBAR ORANG BERTUNANG

Pada raye keempat yang lepas..aku pergi ke Johor dengan tujuannyer bapak sedara aku nak bertunang..aku slalu panggil Cik Yus jew..aku dapat tau Cik Yus nak bertunang dari Mak Long aku..katenyer raye keempat die nak tunang dah..aku pun terkejut la..die x pnah bgtau pun nak bertunang..jadi aku pun contact la Cik Yus untuk tahu kebenarannyer..aku call rupa-rupanyer betul die nak bertunang..

Bile tibe je raye, aku ingatkan dapat la duit raye lebih sikit untuk lepas pergi balik Johor..tetapi ape yang aku harapkan tidak menjadi kenyataan..sedih giler siottt..aku pun call Cik Yus yang aku x dapat pergi hari pertunangan die..aku berasa kecewa time tu..pastu aku mesej Mak Long plak dan aku kate ape yang aku kate kat Cik Yus tadi..duk mesej2, Mak Long kate nak support tiket bas balik jew..pergi sendiri..aku x kisah la..kalo pergi Johor aku memang ade la duit..bile Mak Long kate x kisah aku pun bergegas ke Stesen Bas Manjung pergi beli tiket yang berharga RM55..agak mahal gak la..bese le first time nak pergi Johor..aku pun dapat la tiket pada hari Rabu malam..tibe je Rabu malam aku suruh Mak aku hantarkan..lepas tu bertolak la sampai Johor..

Sampai je Johor aku contact Cik Yus untuk ambik aku..lepas je Cik Yus ambik aku kitorang lepak makan jap..perut lapa giler ni..dalam bas aku makan makanan ringan jew..abis je makan aku lepak lak kat umah Cik Yus untuk bersiap untuk pergi ke rumah Mak Long..katenyer ade doa selamat kat umah Mak Long..siap semua kami pun bergerak ke rumah Mak Long..maka bermula la upacara doa selamat..abis semua makan kitorang semua pun bergerak la..sebelum gerak ke Mersing(rumah tunang Cik Yus) aku ade la tangkap gambar sedara aku..hehe


Settle je tangkap gambar dorang ni..maka gerak la kami ke destinasi di mana tunang Cik Yus tinggal iaitu di Mersing..jalan punyer jalan kami jalan..bukan merangkak ek..setelah tiba tempat tunang Cik Yus kami pun jalankan kerja kami..yang tangkap gambar tunang Cik Yus adalah aku dan bapak sedara aku..kalo korang perasan ade kat gambar yang tengah pakai spek mata..die sorang je laki kat situ..haa tu la die..kami pun tangkap la gambar..tapi gambar nie aku siap edit..nak tunjuk hasil aku kt blog..harap2 korang leh la komen dimana cacat celanyer kt gambar tersebut.. 









DSC_0151

IMG_3092

Tunang Orang

Cik Yus & tunang die

ni jela gambar yang mampu aku buat..maklum le..aku bukan pandai sangat nk edit2 nie..aku pun mintak tolong orang..so aku berterima kasih la kepada orang yang tolong aku..so setakat ni jela yang aku nak ceritakan..dan tamat la kisah..

1 comments:

McNa said...

comey je wlaupun kali pertama ambik gambar..