TIBENYER RAYE KEDUA..

Dah masuk raye kedua..lagi bertambah bosan..x tau nak buat ape..Opah ade kat Manong stay kat sane..tinggal famili aku jela kat Manjung ni..nak pergi beraye pun transport x de..emmm nasib baik Pak Cu aku bagi pinjam kereta die sehari untuk bawak mak aku berjalan..Pak Cu pun mesej aku suruh aku ambik kereta die..aku pun bersiap dan ambik la kereta..

Dapat je kereta aku pun balik umah balik untuk ambik mak ngan adik2 aku..plan pertama yang makk aku nak pergi ialah Manong..sebab Mak Ngah buat laksa kat umah die..aku pun setuju la..pastu serbu pergi Manong..maka tiba la di rumah Mak Ngah..aku pun x leh tunggu lagi sebab lapakan..haha..aku pun makan la..lepas makan lak mata ni dan2 la rase berat je nak angkat..paham2 la kalo dah macam tu..aku pun tido la kejap..kejap je x lame..20 minit je..pastu aku bangun..

Lepas je aku bangun mak aku ajak pergi Ipoh lak..katenyer nak jalan2..aku pun no hal je..aku bawak la mak aku jalan2 Ipoh..kebetulan adik aku pun nak beli baju raye kat sane..destinasi pertama sampai Ipoh aku bawak mak aku pergi Greentown Mall..aku singgah sane sebab adik aku nak beli enset..lepas je beli,destinasi kedua lak pergi bawak mak aku jalan2 tengok rumah sewa aku..lepas tu straight ke Gerbang Malam..cari baju dan seluar..aku pun beli gak..aku beli kasut jew..sebab kasut aku hilang kat rumah sewa..aku kene beli kasut sebab esoknyer aku nak kene pergi Johor..x kan pergi Johor pakai selipar jepun kot..segan le..sebab tu aku beli..

Lepas je settle beli semua, kitorang pun balik la..sementara tu aku kene singgah Manong balik sebab nak ambik Opah aku..Opah aku masih ade kat sane lagi..kitorang balik la ke Manong ikut jalan Sg. Siput..sampai je Manong ambik Opah dan balik Manjung..

TAMAT


1 comments:

Rosli Arof / Photografik said...

wei2...raya dah abis la, mana plak raya ke dua? :-)